Välj rätt vinterdäck denna vinter

Här kommer ett ganska intressant videoklipp där Anders Ydenius, trafikforskare på Folksam pratar vinterdäck. Vi får reda på skillnaderna mellan dubbdäck eller dubfritt. Det är inte lätt att veta vad man ska välja inför vintern men förhoppningsvis så kan Anders underlätta valet för dig.

Fortsätt läsa →

Vi rekommenderar prisvärda extraljus

För dig som längtar till vintermörkret så kommer vi i denna artikel rekommendera ett par extraljus som inte kostar skjortan. Vi talar nu om prisvärd fordonsbelysning som faktiskt håller måttet när man kör med bilen på ödsliga skogsvägar. Att välja rätt lampa är inte det lättare och det finns många svar beroende på din geografiska position och vad du har för kriterier som måste uppfyllas. Skillnaden mellan premium lampor budget lampor är att optiken, led dioder och byggkvalitet inte håller samma klass. Amerikanska Rigid är ett oerhört populärt märke i ”high-end” segmentet men det är möjligt att hitta liknande kvalitet i betydligt lägre prisklasser. Det finns en mängd billiga extraljus som faktiskt ger ett högt lumenflöde med tillräckligt god byggkvalitet att genomsnittskunden inte märker någon större skillnad. Extraljus som är utformade som ramper har vuxit i popularitet och nedan finner du mer information om vad du bör tänka på ifall du ska fynda en ramp.

Nästa generations ljusramper lyser långt

Det är vanligt förekommande att påstå att avlånga ramper inte alls presterar lika bra på längden som runda ljus. Detta är direkt felaktigt och har att göra med budget-modeller som gett ramperna ett väldigt dåligt rykte som dock är på väg att förändras. Oledone ljusramper erbjuder väldigt bra kvalitet med mycket ljus per watt och kostar ungefär en tredjedel jämfört med Vision X och andra kända varumärken. Det finns faktiskt en och annan guldklimp att hitta om man bara spenderar nog med tid och läser på inför sitt köp. Ljusramper av märket Oledone är som standard klassade enligt IP68 med kraftfullt avstörningsskydd som inte stör ut radion. Välj en ljusramp som passar din bil och dina kriterier i första hand och försök att undvika ”hajpen” runt Hella så har du kommit en bra bit på vägen genom träsket av fordonslampor.

Fortsätt läsa →

Enköpings Bilkompani har bytt namn

Enköpings Bilkompani har bytt namn till Bilvalet i Enköping. Klicka här för att besöka deras webbplats. Denna webbplats kommer fortsättningsvis att handla om bilar men är helt oberoende från tidigare ägare. Vi hoppas att ni läsare tycker bloggen är intressant som uteslutande kommer att handla om bilar och bildelar. Om ni vill komma i kontakt med mig som skriver på denna webbsida så får ni kontakta mig på [email protected]

 

Fortsätt läsa →